Pantun

SYAIR ISTRI SHALIKHAH

Tiang estri sedayane Menawi disawang garwane

Wajib boso dateng garwane Kedah kang ajer praupane

Wajib thoat wajib menghormat Sampun ngantos wajahe mrengut

Pokok boten prentah ma’siat Lan diprentah boten manut

 

Lamun tindak kang garwane Saha wajib jaga nafsune

Wajib jogo dateng bandane Remen marang jaler lintune

Saking isrof saking mubadzir Senaoso gagah lan ganteng

Saha boten kenging taksir Lan kang garwo cilik cendek ireng

 

Blojo kirang kedah kang sabar Lamun wayuh kang garwane

Kedah iling cuba lan kodar Kedah iling sunah Nabine

Nopo-nopo nyerah kang garwo Wayuh niku sunahe Nabi

Boten ngatur lan boten noto Bejo banget kang menyadari

 

Sebab wayuh meniko qodar Qodar niku mesti terjadi

Milo estri kedah kang sabar Senajan kang diwayuh benci

Niki tanda estri kang sholihah Niki estri kang banget bejo

Niki estri ingkang barokah Niki calon ahli suargo

 

SIFATE WONG IMAN

 

Sifate wong kang iman

Gak warek kebagusan

Ikhlas ninggal perkoro lelahan

Kudu biso ngempet ing hawa nafsune

Ngelakoni opo prentahe pengerane

Lan ngedohi opo kabeh cegahe

Lan ngugu opo kabeh critane

Percoyo mantep ! Ing dalem kitab!

Qur’an lan sunah Nabine

Niki tuntunan kang luwih sempurno

Mulo iku ayo podo blajar ngaji

Ilmu iku ketemu yen digoleki

Iji-ijine supoyo faham agomo

Ora mung jare-jare menungso

Kudu weruh ilmune

Sarono weruh dewe

Niki perkeleng kang luwih utomo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s